Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отново стана жертва на

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отново стана жертва на
Коментари Харесай

Зоран Заев отново жертва на телефонна измама: Разговарял с фалшива Грета Тунберг

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев още веднъж стана жертва на машинация, като организира телефонен диалог с лице, представящо се за Грета Тунберг, заяви „ Танюг”, представена от Българска телеграфна агенция.

Фалшивата екоактивистка е уговорила и провела телефонния диалог, въпреки че, по неговите думи, това им се сторило подозрително, съобщи съветникът на премиера за връзки с обществеността Мариян Забърчанец.
И Заев падна жертва на телефонни измамници Говорил с съветски комици, които му се показали за Столтенберг и Порошенко
Той добави, че в този случай нападението е било доста по-обиграно спрямо подправеното позвъняване на съветските комици, които по-рано тази година приказваха със Заев, представяйки се за някогашния украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Преди няколко дни открихме хибридно нахлуване против кабинета на премиера, при което бе злоупотребено със самоличността на младата екоактивистка Грета Тунберг ", сподели Забърчанец.

Той изясни, че манипулаторите са използвали брандирани имейл адреси и телефонни номера и посредством публично македонско посланичество са съумели да уговорят и осъществят телефонния диалог.
Предизборно: Историческо нарастване на заплатите в Северна Македония В бюджета за идната година държавното управление на Заев е заложило и нарастване на пенсиите
Отделни елементи от диалога се сторили съмнителни на премиера и неговите съветници, само че въпреки всичко било решено диалогът да се довърши, с цел да бъдат открити основателите.

" Веднага по-късно направихме всички инспекции за определяне на самоличността на събеседника и в този момент сигурно можем да кажем, че е намерено хибридно нахлуване против кабинета на премиера. След това уведомихме фамилията на Грета Тунберг. Те дадоха отговор, че са обезпокоени от сходни вести и ще алармират за корист пред способените органи ", сподели Забърчанец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР