Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че Гоце Делчев

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че Гоце Делчев
Коментари Харесай

Зоран Заев обяви Гоце Делчев за македонски революционер

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че Гоце Делчев е македонски бунтовник, с допълнението, че българите го считат за български бунтовник, предава осведомителният уебсайт МКД, представен от БНР
   
" Ако заобикаляме историческите моменти, потулваме ги и не беседваме за тях, това не е положително европейско бъдеще за Западните Балкани. Затова имаме контракт да решим тези въпроси ", добави Заев.
   
Той увери, че ще беседва по въпроса на среща с българския министър председател Бойко Борисов, която чака да се реализира преди 10 ноември в София, директно преди срещата от Берлинския развой, чиито съпредседатели са България и Северна Македония. Това ще бъде първата аудиенция в чужбина на Заев като нов министър председател.

В писмо до вселенския патриарх Вартоломей министър председателят на Северна Македония изиска поддръжка за признание на автокефалност на непризнатата канонично Македонска православна черква, съобщи организация МИА.
   
В писмото Заев акцентира, че Северна Македония желае да има самостоятелна черква и нейните архиереи да са равни с архиереите на всички други православни църкви в света.

В края на предходната седмица и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски изпрати писмо на вселенския патриарх със същото искане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР