Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски обяви в понеделник,

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски обяви в понеделник,
Коментари Харесай

Ковачевски: Целта е РСМ да стане членка на ЕС до 2030 година

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски разгласи в понеделник, че основният договарящ за присъединението на Македония към Европейския съюз ще бъде вицепремиерът по европейската интеграция Боян Маричич и че задачата на Скопие е да стане член на Европейски Съюз до 2030 година, написа локалното издание " Независен “ .

" Нашата цел е да приключим договарянията през 2030 година Тя е реалистична и постижима. Сигурен съм, че при идващото разширение на Европейски Съюз районен съд Македония също ще бъде включена “, съобщи Ковачевски и акцентира, че в този развой Скопие ще пази ползите си.

По думите на премиера структурата на преговорния екип е съгласувана и той има цялостно доверие в потенциала на Секретариата по европейските въпроси да води и координира договарянията с Европейски Съюз, както и да се оправи с всички провокации.

Накрая той прикани опозицията да се включи и да подкрепи този развой, с цел да може той да завърши допустимо най-скоро. В идващите дни са планувани срещи с ръководителя на Националния съвет за европейска интеграция, който е от опозицията, с цел да се направи крачка в тази посока.

" Нашето бъдеще е в Европейски Съюз. За нас няма опция “, акцентира министър-председателят на югозападната ни съседка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР