Премиерът на Палестинската автономия Мохамед Щайе призова израелските власти да

...
Премиерът на Палестинската автономия Мохамед Щайе призова израелските власти да
Коментари Харесай

Палестинският премиер: Египет няма да позволи на никого да влезе от Газа

П ремиерът на Палестинската автономност Мохамед Щайе прикани израелските управляващи да разрешат на популацията, натъпкано в южната част на линията Газа, да се върне в домовете си по-на север , съобщи ДПА.

В речта си на Мюнхенската конференция по сигурността Щайе насочи предизвестие към израелския премиер Бенямин Нетаняху да не се пробва да принуди палестинците да преминат границата с Египет.

" Аз зная, ние знаем, че това е израелска стратегия за изтласкване на хората от Газа. Ние и египтяните работим интензивно, с цел да не позволим това да се случи ", сподели той.

" Египет няма да разреши на никого да пресече границата ", сподели Щайе. В интернационалната преса се появиха известия, че Египет построява приемен лагер от своята страна на границата, в който да бъдат настанени палестински бежанци.

Palestinian Prime Minister: Israel wants to keep its war on Gaza until the end of the year |
— Egypt Today Magazine (@EgyptTodayMag)
Щайе сподели също, че доминираната от " Фатах " Палестинска автономност (ПА), която е основана в Рамала на Западния бряг, не поддържа контакти с " Хамас ", което придвижване ръководи линията Газа от 2007 година насам.

Той означи, че разнообразни палестински групи, в това число " Фатах " и " Хамас ", ще се срещнат в Москва на 26 февруари по покана на Русия.

Премиерът на Палестинската автономност дефинира обстановката след атентатите от 7 октомври като злополука за всички, само че означи, че историята на палестинските премеждия стартира през 1948 година

Щайе съобщи, че държавното управление на ПА не цели да убива цивилни жители, и прикани за прекъсване на насилието. Палестинският въпрос би трябвало да бъде решен и в този момент е моментът това да бъде направено, уточни той.

* Видеото е архивно: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР