Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак започна разследване на обвиненията,

...
Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак започна разследване на обвиненията,
Коментари Харесай

Британският премиер разпореди независим одит на шефа на своята Консервативна партия

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак стартира следствие на обвиняванията, че ръководителят на ръководещата Консервативна партия Надим Захауи е " уредил " милиони неплатени налози на компания, до момента в който е бил финансов министър, предава Associated Press.

Това е една от множеството истории за секрети заеми и неплатени налози, създаващи проблеми на Сунак , който е изправен пред инспекция на личното си персонално благосъстояние и фамилни данъчни заплащания.

Председателят на партията Надим Захауи призна за спор с данъчните управляващи по отношение на дялове в YouGov, социологическа компания, на която той е съосновател. Но той сподели, че грешката е " небрежна и неумишлена ".

" За да мога да се съсредоточа върху живота си като държавен чиновник, избрах да уредя въпроса и да платя това, което споделиха, че се дължи, което беше вярното нещо ", сподели той в изказване.

Би Би Си и други английски медии оповестиха, че данъчната сметка, в това число санкцията, възлиза на съвсем 5 милиона паунда (6,2 милиона долара). Те споделят, че сметката е била " уредена ", когато Захауи е бил министър на финансите сред юли и септември, през последните седмици от мандата на премиера Борис Джонсън.

Сунак сподели в понеделник, че е помолил своя консултант по стандартите, Лори Магнус, " да изследва изцяло въпроса и да откри всички обстоятелства и да ми даде съвет по отношение на дейностите на Надим Захауи съгласно министерския кодекс ".

" Почтеността и отчетността са в действителност значими за мен и явно в този случай има въпроси, на които би трябвало да се отговори ", сподели той.

през октомври, обещавайки " честност, професионализъм и отчетност " след няколко бурни няколко години, в края на които, а неговият правоприемник, откакто проектите й раздрусаха стопанската система на Обединеното кралство.

Финансовите дейности на Джонсън още веднъж са в заглавията, откакто медиите разкриха, че през 2021 година канадският предприемач Сам Блайт, негов отдалечен братовчед, е работил като поръчител за заем от 800 000 паунда (993 000 долара) на тогавашния министър председател.

Sunday Times заяви, че банкерът и донор от консерваторите Ричард Шарп е оказал помощ за посредничеството на договорката. Седмици по-късно Шарп е назначен за шеф на Би Би Си по рекомендация на държавното управление.

Шарп сподели пред Sunday Times, че " просто е свързал " хора и не е имало спор на ползи. Той сподели в понеделник, че е разпоредил вътрешно следствие, " с цел да подсигурява, че всички подобаващи инструкции са били спазени ".

Проблемите дават гориво на съперниците, които упрекват Сунак - някогашен капиталов банкер, женен за дъщерята на индийски милиардер, че управлява държавно управление на богатите, което не влиза в проблемите на елементарните хора.

Миналата година беше разкрито, че брачната половинка му Акшата Мурти не е платила налози въе Англия върху приходите си в чужбина , в това число 11,5 милиона паунда върху годишни дивиденти от Infosys, индийската ИТ компания, учредена от нейния татко. Действието й, въпреки и законно, в най-хубавия случай наподобява безчувствено в миг, когато Сунак, който тогава беше министър на финансите на Обединеното кралство, повишаваше налозите за милиони британци.

Премиерите на Обединеното кралство не са задължени да разгласяват данъчните си заявления, само че Сунак даде обещание, че ще го направи в полза на прозрачността.
 Сунак санкциониран за несложен защитен колан в кола
Сунак санкциониран за несложен защитен колан в кола

Видео с премиера, оповестено в обществените мрежи, докара до наказанието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР