Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак взе брадвата срещу най-големия

...
Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак взе брадвата срещу най-големия
Коментари Харесай

Великобритания прави драстични съкращения на гигантския железопътен проект HS2. Бизнесът предупреждава за удар върху доверието

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак взе брадвата против най-големия сегашен инфраструктурен план на Англия, макар предизвестията на бизнес водачи, че противоположният завой ще навреди на доверието на вложителите в страната.

Сунак разгласи проектите си в сряда да ограничи високоскоростната железница 2, известна като HS2, водещият транспортен план на държавното управление, предопределен да усили потенциала на железниците и да понижи времето за пътешестване сред Лондон, Бирмингам и Манчестър - трите най-големи града в Англия.

Сега държавното управление ще анулира останалата част от плана, премахвайки високоскоростната линия Бирмингам-Манчестър и разбивайки очакванията, че тя ще обезпечи по този начин нужните вложения в по-малко заможните елементи на Обединеното кралство.

Спестените пари вместо това ще бъдат реинвестирани в " стотици " нови транспортни планове в централната част на Англия и северната част на Обединеното кралство, сподели Сунак на конференцията на Консервативната партия в Манчестър в северна Англия.

„ Това значи £36 милиарда вложения в планове, които ще създадат същинска разлика в нашата нация “, добави той. „ Нашият проект ще подтиква доста повече напредък и благоприятни условия тук, на север, в сравнение с в миналото би могъл да направи по-бърз трен до Лондон. “

Сунак сподели, че икономическото мотивиране на HS2 – план, разработван 14 години, малтретиран от повтарящи се закъснения и преразходи – е бил „ огромно отслабен “ вследствие на измененията в бизнес пътуванията след пандемията.

Но бизнес и политически водачи, в това число членове на ръководещата Консервативна партия, мощно разкритикуваха решението - изтекло преди формалното известие в сряда - като финален образец за объркваща политика от страна на държавното управление на Обединеното кралство.

Анди Стрийт, консервативният кмет на Бирмингам, сподели, че обръщането „ вреди “ на интернационалната известност на Англия и че като „ сериозна страна от Г-7 “ Обединеното кралство би трябвало да може да извършва „ сложни “ инфраструктурни планове.

Инвеститорите към този момент са вложили „ стотици милиони, в случай че не и милиарди лири “ за „ обещанието “ на HS2, сподели той в изявление за радиостанция LBC тази седмица. „ След това не можете да се обърнете към тези вложители и да кажете:„ Променихме решението си.

Един подобен вложител е Том Вагнер, съпредседател на американската частна капиталова компания Knighthead Capital Management, която купи футболния клуб Birmingham City по-рано тази година.

В писмо до Сунак, оповестено в края на предишния месец, Вагнер, в този момент ръководител на клуба, сподели, че усъвършенстваната съгласуваност с останалата част от Обединеното кралство, която HS2 ще донесе, е „ основен “ фактор в решението на Knighthead да влага в клуба.

„ Очакванията са, че държавното управление ще извърши уговорката си да извърши обществено декларираните дълготрайни проекти “, написа той. „ Всяко отклоняване може да докара до загуба на доверието на вложителите и това би имало доста негативно влияние върху Обединеното кралство. Амбициозният план HS2 попада в тази категория. “

Обратният завой беше неодобрен и от Ричард Уокър, шефът на веригата супермаркети в Исландия и до неотдавна дълготраен член на Консервативната партия.

„ Очевидната некадърност “ на държавното управление да извършва огромни планове „ е опустошителна както за доверието в него, по този начин и за доверието на бизнеса “, написа Уокър във вестник The Guardian в неделя.

„ UK plc крещи както за непоклатимост, по този начин и за сигурност – и непрекъснатите промени на посоката на настоящето държавно управление и неуспехите при вземането на решения интензивно подкопават това. “

Уокър добави, че е анулирал участието си в Консервативната партия.

— Това е история в развой на развиване и ще бъде обновена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР