Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е изключително горд и

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е изключително горд и
Коментари Харесай

Джонсън е горд от нова схема с визи за Хонконг

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е " извънредно горделив " и приветства нова визова скица , която предлага на квалифицираните жители на Хонконг път към английско поданство - стратегия, стартирана в отговор на новите китайски закони за сигурност в някогашната колония, оповестява " Ройтерс ".

Схемата, оповестена за първи път предходната година стартира в неделя и разрешава на хората със статут " английска народност (отвъдморски територии ) - BN(O) да живеят, учат и работят във Англия в продължение на пет години и в последна сметка да аплайват за поданство.

Англия твърди, че извършва исторически и честен ангажимент към хората в Хонконг , откакто упрекна Китай в нарушение на изискванията за предаване през 1997 година посредством въвеждане на закони за сигурност, които съгласно Лондон се употребяват за заглушаване на несъгласието.

Китай разяснява, че пътят към поданството е нарушаване на интернационалното право и е интервенция във вътрешните му каузи .
 Бившият английски губернатор на Хонконг лорд Патън прикани Европейски Съюз да не се спогажда с Китай
Бившият английски губернатор на Хонконг лорд Патън прикани Европейски Съюз да не се спогажда с Китай

Защото договорката на Европейски Съюз " плюе в лицето на правата на индивида " и съпостави Синдзян с Холокоста

" Изключително горделив съм , че въведохме този нов път за Хонконг BN(O), за да живеят, работят и основават дом в нашата страна ", сподели Джонсън в изказване. " По този метод ние уважихме нашите дълбоки връзки в историята и другарството с хората в Хонконг и сме се застъпили за свободата и автономията - скъпи както за Англия, по този начин и за Хонконг . "

BN(O) е специфичен статус, основан според английското законодателство през 1987 година, който се отнася съответно до Хонконг.

Визата за 250 паунда може да притегли над 300 000 души и свързани с тях лица във Англия и да донесе до 2,9 милиарда паунда чиста изгода за английската стопанска система през идващите пет години, съгласно държавните прогнози.

От към обяд в неделя допустимите претенденти могат да аплайват онлайн и да резервират час, за да записват пръстовите си отпечатъци в центъра за кандидатстване за виза.

Все още не е ясно какъв брой хора фактически ще одобряват предлагането . Правителствените прогнози демонстрират, че 2,9 милиона и още 2,3 милиона свързани ще имат право да дойдат във Англия .
 Англия дава пари на европейците да си вървят
Англия дава пари на европейците да си вървят

Инициативата е подхваната преди приключване на крайния период за подаване на документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР