Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че България получава вето

...
Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви, че България получава вето
Коментари Харесай

Главният прокурор призова Нидерландия да даде доказателства за тарифата от 50 евро, която плащали нелегалните мигранти у нас

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте съобщи, че България получава несъгласие от тях за влизане в Шенген. Според Рюте страната ни към момента не е подготвена за влизане в шенгенското пространство заради несигурната си граница и даже разгласи, че цената за влизане на незаконни мигранти у нас е 50 евро.
 
С позиция по тематиката излезе и основният прокурор Иван Гешев, който декларира, че прокуратурата на България няма данни или доказателства за изказванията на Рюте. Ако Нидерландия има такива пък да ги даде.
 
Ето и изказването на основния прокурор Иван Гешев:
" Във връзка с изказването на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред публичната медия NOS, че " желае да изключи опцията за нелегално прекосяване на границата сред Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро ", като основен прокурор на Република България декларирам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Ако нашите сътрудници от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, чакам да ни бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона. България е правова страна, част от Европейския съюз и като такава съблюдава и пази европейските полезности ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР