Премиерът на международно признатото либийско правителство Файез ел Сарадж изрази

...
Премиерът на международно признатото либийско правителство Файез ел Сарадж изрази
Коментари Харесай

Либийският премиер се съмнява в намеренията на Халифа Хафтар

Премиерът на интернационално приетото либийско държавно управление Файез ел Сарадж изрази през днешния ден подозрения за желанията на своя противник военачалник Халифа Хафтар.

" Отдавнашният опит ни кара да се съмняваме в желанията, сериозността и ангажираността на другата страна, за която всички знаят, че се стреми към властта непременно ", сподели той в изявление за ДПА часове преди в Берлин да стартира мирна конференция за Либия.

Без да посочва поименно командира на така наречен Либийска национална войска Хафтар, либийският министър председател акцентира, че той е отказал да поддържа руско-турската самодейност, " въпреки да знаеше за точките в нея още преди да отиде в Москва ".

Сарадж се зарече " да отбрани " Триполи, в случай че берлинската конференция не даде резултат и Хафтар възобнови военната си акция против столицата на Либия. " Ако експанзията стартира още веднъж, ще продължим да се защищаваме пламенно, до момента в който тя бъде разгромена. Ние не сме нападали никого ", заключи Файез ел Сарадж, представен от Българска телеграфна агенция.

Либия е обхваната от безпорядък от 2001 година, откакто бе свален от власт дългогодишният деспот Муамар Кадафи. Сега в страната има две паралелни държавни управления: приетото от Организация на обединените нации на Сарадж в Триполи и второ в източния град Тобрук, което е лоялно на Халифа Хафтар. Европейските страни желаят стабилизиране на Либия, която поради вътрешния безпорядък стана основният директен пункт за мигранти от Африка към Европа през Средиземно море. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР