Премиерът на Македония Зоран Заев заяви след лидерската среща между

...
Премиерът на Македония Зоран Заев заяви след лидерската среща между
Коментари Харесай

Заев: „Република Илинденска Македония“ е възможно решение на спора за името

Премиерът на Македония Зоран Заев съобщи след лидерската среща сред него и президента Георге Иванов, че е уведомил държавното управление за всички детайлности към договарянията с Гърция, които са се водили с цялостна отговорност и посветеност към държавните ползи, предава македонската „ Нова ТВ ".
„ Правителствата на Република Македония и Гърция обсъждаха вид и решение, което може да бъде задоволително и за двете страни. Република Илинденска Македония е името, за което е вероятен компромис от страна на Гърция. На британски: Republic of Ilinden Macedonia. Това предложение укрепва основата на нашата република, а Илинден демонстрира историческия континуитет на нашите желания, нашата държавност и горделивост “, съобщи Заев, който добави, че с това допустимо решение „ резервираме нашето достолепие, удостоверяваме нашата македонска еднаквост и подсигуряваме мултиетничността на Македония “.

Заев също е изпратил обръщение до Гърция, че с това решение се прави изцяло разграничаване от района „ Македония “ в Гърция. „ Илинденското въстание е за обществени права и свободи, а ние нямаме никакви териториални искания към нито една прилежаща страна, в това число и Гърция. Потвърждавам, че и аз, и моят народ нямаме никакви териториални искания и удостоверяваме неприкосновеността на границите и почитането на наследството на Гърция и гръцкия народ “, добави още Заев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР