Премиерът на Люксембург, Ксавие Бетел, призна, че негова университетска дипломна

...
Премиерът на Люксембург, Ксавие Бетел, призна, че негова университетска дипломна
Коментари Харесай

Премиерът на Люксембург плагиатствал от Европарламента за дипломна работа

Премиерът на Люксембург, Ксавие Бетел, призна, че негова университетска дипломна работа е трябвало „ да бъде направена по друг метод “, откакто медийно следствие разгласи, че единствено две от 56-те страници на работата му не са били плагиатствани.

Местният уебсайт reporter.lu разказва научния труд като „ впечатляваща комбинация от копирани пасажи, която не дава отговор на нормалните условия на университетските среди “, написа „ Гардиън “.

48-годишният министър-председател разяснява, че дипломната работа е на повече от 20 години и е написана с чиста съвест. Но „ от днешна позиция можеше – да, може би трябваше – да бъде направена по друг метод “, сподели той.

Бетел има цялостно доверие в Лотарингския университет в Източна Франция за преценката дали работата дава отговор на стандартите от това време и разгласи, че „ естествено ще одобри “ решението на образователното заведение, даже в случай че това значи отдръпване на квалификацията му.

Тезата е писана като част от тапия за напреднали, почти еквивалентна на магистърска степен по обществено право и политически науки. Бетел я приключва в познатия тогава като университет в Нанси и в същата година влиза в Народното събрание. Според Reporter.lu текстът на име „ Към допустима промяна на системите за гласоподаване в Европейския парламент “ съдържа дълги пасажи, отмъкнати от две книги, четири уеб страницата и публикация в пресата.

В следствието на медията се споделя, че единствено „ няколко абзаца във въведението “ и „ еднообразно малко умозаключение “ не са копирани, което съставлява плагиатство, „ несравнимо по своя обсег “ – изказване, което е прегледано и от самостоятелни специалисти.

Отбелязва се още, че цели 20 страници са извадени от уеб страницата на Европарламент в нарушаване на предизвестие за авторски права, а други девет са взети от отчет от 1998 година на гръцки евродепутат.

Това не е първият случай на изказвания за плагиатство против почитан европейски политик през последните години. Германският министър по фамилните въпроси, възрастните, дамите и младежта, Франциска Гифи, да вземем за пример трябваше да подаде оставка след плагиатство в докторската си дисертация. През 2013 година Анет Шаван, тогава министър на образованието на Германия, се отдръпна от поста си, откакто университетът в Дюселдорф я лиши от докторска степен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР