Премиерът на Косово Албин Курти заяви днес, че е необходим

...
Премиерът на Косово Албин Курти заяви днес, че е необходим
Коментари Харесай

Курти: За да се гласува на сръбските избори в Косово е необходим договор

Премиерът на Косово Албин Курти съобщи през днешния ден, че е нужен контракт със Сърбия, с цел да се провежда гласоподаване на косовските жители с двойно поданство на изборите за президент и парламент на Сърбия на 3 април.

По време на виртуална среща с ръководителите на дипломатическите и консулски представителства на Косово Курти е декларирал, че управляващите в Прищина „ не желаят да лишават правото на глас на жителите с двойно поданство в Косово, само че в това време не могат да работят в нарушаване на законите и Конституцията на страната”, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

„ Ще се отнасяме и към двете неща отговорно “, сподели Курти, добавяйки, че поддържа непрекъсната връзка с страните от квинтата, т.е. посланиците на петте най-мощни страни, упълномощени в Косово – Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия и Англия.

На виртуалната среща беше разисквана и " обстановката в района след съветската инвазия и експанзия против Украйна ".

„ От самото начало Република Косово изрази взаимност с Украйна и украинския народ, като осъди остро експанзията на Руската федерация и се причисли към Европейския съюз, Съединените щати и демократичния свят при налагането на наказания на Русия “, се споделя в изказването. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР