Премиерът на Косово Албин Курти критикува позицията на САЩ и

...
Премиерът на Косово Албин Курти критикува позицията на САЩ и
Коментари Харесай

Премиерът на Косово ще се срещне със сръбския президент

Премиерът на Косово Албин Курти подлага на критика позицията на Съединени американски щати и други съдружници за обстановката в страната му. В изявление за вестник „ Вашингтон пост “ той декларира, че ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич в границите на напъните за понижаване на напрежението. То породи, откакто косовският министър председател реши да наложи със мощ албански кметове в северните общини със сръбско болшинство.

Курти отбелязва, че датата на срещата с Вучич още не е конкретизирана, само че се провежда от ръководителя на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, съобщи БГНЕС.

" Съединените американски щати са наш незаместим съдружник... Но в този момент е време да кажем и нашата демократична истина на властническите властимащи ", декларира Курти.

Курти беше остро подложен на критика в Народното събрание в Прищина в петък поради решението си да наложи албански кметове в северните общини, което беше подложено на остра рецензия от страна на Съединени американски щати и на редица европейски страни. От опозиционната Демократическа партия на Косово упрекнаха Курти, че си " играе с огъня ", както се показаха депутати, като слага под въпрос връзките с най-важните съдружници на страната. 

Бившият министър председател Рамуш Харадинай, който оглавява Алианса за бъдещето на Косово, прикани депутатите да гласоподават избор на съмнение на държавното управление. От своя страна Курти не дава знак, че ще извърши апелите на Франция и Германия за нови локални избори в размирните общини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР