Премиерът на Косово Албин Курти беше нападнат от опозиционни депутати,

...
Премиерът на Косово Албин Курти беше нападнат от опозиционни депутати,
Коментари Харесай

Здрав бой на депутати в косовския парламент

Премиерът на Косово Албин Курти беше атакуван от опозиционни депутати, до момента в който говореше на пленарно съвещание на Народното събрание през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки локални медии.

Председателят на асоциацията на косовските публицисти Джемайл Реджа разгласява в Туитър видео от момента, в който народен представител от опозиционната Демократическа партия на Косово (ДПК) прави опит да залее Курти с вода, а депутатите от ръководещата партия на премиера  " Самоопределение "  се хвърлят в негова отбрана.

A big brawl at Assembly this morning. An opposition MP throws water at PM Kurti, and as ministers try to protect him everyone gets involved in fists and more.
— Xhemajl Rexha (@xhemajl_rexha)

С това се стига до физическа разпра сред представители на ръководещото болшинство и опозицията, интервенция на защитата на косовския министър председател и спиране на пленарното съвещание за 30 минути.

Председателят на Народното събрание е повикал полиция, с цел да може обстановката да се успокои.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР