Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон ще обяви независимост на Каталуния,

...
Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон ще обяви независимост на Каталуния,
Коментари Харесай

Пучдемон обявява независимост, ако Мадрид отнеме автономията на Каталуния?

Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон ще разгласи самостоятелност на Каталуния, в случай че централното испанско държавно управление, отпред с Мариано Рахой, задейства член 155 от испанската конституция. Това е споделил самият Пучдемон на свои съратници, настояват разнообразни източници, в това число известни блогъри, защитаващи независимостта на испанската самостоятелна провинция.
На съображение на член 155 от испанската конституция може да бъде суспендирана автономията на Каталуния и Мадрид краткотрайно да поеме властта там, като насрочи предварителни локални избори и забрани на партии, подкрепящи независимостта, да вземат участие във вота за период от най-малко 4 години. Временното държавно управление, което се назначава от централния испански кабинет, ръководи най-вече 3 месеца, а главната цел на ръководството му е да провежда избори.
Припомняме, че през днешния ден, 19 октомври, в 11:00 часа българско време изтича последният период, даден от Мадрид на Карлес Пучдемон, да обясни дали Каталуния афишира самостоятелност или не. В понеделник, 16 октомври, Пучдемон изиска 2 месеца за договаряния с Мадрид по отношение на статута на Каталуния, без да дава отговор директно на поставения въпрос. Това разгневи испанското държавно управление, което още веднъж изиска явен отговор, а мнението на Мадрид е, че откакто стане ясно какво е желанието на Пучдемон, тогава ще се пристъпи към процедурата за активиране на член 155.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР