Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви днес в първото си

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви днес в първото си
Коментари Харесай

Премиерът на Канада е разочарован от броя на поставените ваксини

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи през днешния ден в първото си послание към канадците за новата година, че е " отчаян " от бавния ритъм на против ковид в страната , след три седмици имунизационна акция, написа БГНЕС.
Досега канадското държавно управление е популяризирало 424 500 дози ваксини " Pfizer-BioNTech " и " Moderna " - единствените позволени досега в Канада - в своите провинции и територии, виновни за програмата за имунизация, съгласно формалните данни. Досега са приложени единствено към 148 000 дози ваксини, съгласно локалните управляващи.
 В Съединени американски щати се пробват да ускорят имунизацията против ковид В Съединени американски щати се пробват да ускорят имунизацията против ковид
Съединените щати скоро биха могли да вършат най-малко един милион имунизации против COVID-19 дневно макар бавния старт. Това съобщи доктор Антъ...
" Мисля, че всички канадци, в това число и аз, са разочаровани да виждат ваксини във фризерите, а не приложени върху ръцете на хората “, сподели Трюдо на конференция. Предвидено е той да приказва на следващия ден (07.01.21 г.) с провинциални и териториални водачи, с цел да разиска " по какъв начин федералното държавно управление може да поддържа и помогне за по-бързото приемане на тези ваксини от канадците. Крайната цел, по думите му, е " всички канадци да бъдат имунизирани до септември " .
Канада е поръчала повече от 400 000 000 дози ваксини от седем фармацевтични компании за популацията си от 38 000 000 души. Темпът на заразяване се е ускорил след коледните празници.  Съобщава се, че Квебек - една от най-тежко засегнатите провинции - възнамерява да наложи ново блокиране , започвайки от събота, следвайки строги ограничения, разпоредени предишния месец, с цел да забави разпространяването на болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР