Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху защити решението си да приеме

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху защити решението си да приеме
Коментари Харесай

Враговете ни просеха примирие, обяви Нетаняху и защити споразумението

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отбрани решението си да одобри съглашението за прекъсване на огъня с Хамас след най-голямата ескалация в Ивицата Газа от последната война през 2014 година, осведоми Агенция Франс Прес.

" В моменти на изключително състояние, когато вземането на решения е от решаващо значение за сигурността, обществото не може постоянно да бъде осведомявано за разискванията, за които враговете не би трябвало да научават ", сподели той на гала в чест на създателя на Израел Давид Бен-Гурион.

" Нашите врагове просеха прекъсване на огъня и те знаят доста добре за какво ", добави той.

Споразумението предизвика рецензии в държавното управление на Нетаняху, както и от израелци, живеещи покрай Ивицата Газа. Те желаят въоръжените сили на Израел да подхващат още дейности против Хамас.

За 25 часа в понеделник и вторник палестински групировки изстреляха повече от 460 ракети към Израел, а Военновъздушни сили на еврейската страна бомбардираха повече от 160 обекта. Най-малко седем души починаха, а десетки пострадаха в Ивицата Газа, а на израелска територия почина един човек, а няколко души бяха ранени.

Израелски медии оповестяват, че военният министър Авигдор Либерман може да подаде оставка от кабинета на Нетаняху, защото е срещу съглашението с Хамас. Евентуална оставка може да докара до раздробяване на обединението в израелския парламент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР