Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху приветства на Саудитска Арабия, с

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху приветства на Саудитска Арабия, с
Коментари Харесай

Нетаняху приветства възобновените полети до Саудитска Арабия

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху приветства на Саудитска Арабия, с което позволява полети сред Израел и ОАЕ през въздушното си пространство.

Нетаняху дефинира решението на Саудитска Арабия като голям пробив, който ще помогне на израелската стопанска система и ще пести пари на клиентите.

Външният министър Габи Ашкенази също приветства решението на Рияд.
 Саудитска Арабия позволява полети сред Израел и ОАЕ през въздушното си пространство
Саудитска Арабия позволява полети сред Израел и ОАЕ през въздушното си пространство

Размразяване в Близкия изток...

Решението, което съгласно авиационните управляващи на кралството е взето по искане на ОАЕ , следва съглашение от предишния месец сред Абу Даби и Израел за нормализиране на връзките.

Саудитска Арабия в множеството случаи не разрешава полетите до и от Израел да употребяват нейното въздушно пространство, макар че от 2018 година насам позволи на Air India да лети над страната до Тел Авив.

Пътуващите от Израел ще получат по-добър достъп до стотици международни дестинации посредством хъбовете в Абу Даби и Дубай, откакто полетите стартират.

Нетаняху беседва през днешния ден по телефона с египетския президент Абдел Фатах ал Сиси, който съобщи, че Египет поддържа всевъзможни стъпки, които разрешават основаването на самостоятелна палестинска страна и обезпечават сигурност на Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР