Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е бил на тайно посещение

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е бил на тайно посещение
Коментари Харесай

Нетаняху се срещнал тайно със Сиси през май

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е бил на скрито посещаване в Египет, където се е срещнал с президента на страната Абдел Фатах ал Сиси.

Тайната намира се е провела на 22 май, а двамата водачи говорили за реализирано на трайно помирение в линията Газа, написа " Ройтерс ", базирайки се на частната израелска телевизия " Тен нюз ".

Говорителят на Нетаняху е отказал да разяснява информацията. Коментари липсват и от египетска страна.

Египет и Организация на обединените нации се пробват да посредничат за реализиране на трайно помирение сред Израел и Хамас - ислямисткото придвижване, контролиращо линията Газа, след почналите от 30 март митинги.
Припомняме, митингите по границата, разделяща палестинския анклав от израелската територия, бяха съпроводени с принуждение - имаше доста жертви и ранени.

Според информацията, предоставена от високопоставени източници от Съединени американски щати, с изключение на за постигането на трайно помирение, двамата водачи са говорили за улеснението на обстановката около израелско-египетската обсада на Газа. Двамата разискали и възобновяване на разрушената инфраструктура на анклава.

Поне 161 палестинци са починали при мирните митинги по границата с Израел. В същото време от израелска страна е умрял единствено един човек, който беше прострелят от палестински снайперист, допълват от организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР