Премиерът на и лидер на партията Граждански договор Никол Пашинян

...
Премиерът на и лидер на партията Граждански договор Никол Пашинян
Коментари Харесай

Временни резултати: Пашинян води на парламентарните избори в Армения с над 54%

Премиерът на и водач на партията " Граждански контракт " Никол Пашинян поздрави своите последователи за успеха на предварителните парламентарни избори и разгласи проекти за идващите дни, като завоюва повече от 54% от гласовете след обработка на бюлетини от половината изборни секции . Този брой е преграда, която разрешава на политическата власт да образува държавно управление. В същото време главният му съперник - някогашният президент Робърт Кочарян - съобщи, че първите резултати от парламентарните избори в Армения не вдъхват доверие - неговият блок " Армения " печели към 18%, оповестява ТАСС.

Първите резултати от изборите в Армения започнаха да се появяват на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК) три часа след края на гласуването. Пашинян незабавно стана водач, след данните от безусловно няколко изборни секции. Тъй като ЦИК актуализира числата на електронното табло, картината не се промени значително - Пашинян имаше към 60%, Кочарян към 20%. След среднощ ЦИК показа данни от една четвърт от изборните секции в цялата страна, а управлението на Пашинян остана толкоз решително.
 Арменският министър председател Никол Пашинян ще подаде оставка през април Арменският министър председател Никол Пашинян ще подаде оставка през април
Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи през днешния ден, че ще подаде оставка идния месец, съобщи Франс прес. Пашинян посочи, че ще продължи да и...

Около 02:00 ч. през нощта локално време Пашинян дойде в предизборния си щаб, с цел да приказва онлайн, да поздрави последователите за успеха и да осведоми, че има намерение да организира съвещания с някои участници в изборите през идващите дни. Пашинян показа и бъдещите си проекти в региона на външната политика, като сподели, че е безусловно сигурен, че ще резервира властта в страната след изборите. " Искам да пожелая мир за нашия район. Отворете страница и епоха на мирното развиване. Възнамеряваме да развием и задълбочим съдействието със страните от ЕАЕС и ОДКС. И несъмнено ще продължим в тази посока ", сподели той и благодари на Руското управление за поддръжката, предоставена на Армения.

В края на речта си Пашинян прикани своите последователи на протест в понеделник вечерта на площада на Републиката в Ереван , заявявайки, че хората са дали на партията му „ железен мандат “. В същото време, предизборният блок на кочарската " Армения " излезе с изказване, че първите резултати от изборите в страната са спорни и не вдъхват доверие. " Най-сериозната причина за съмнение са стотиците сигнали, идващи от разнообразни изборни секции , което демонстрира редовно, авансово планувано подправяне на изборните резултати ", се споделя в изказването.

" Арменският блок няма да одобри изборните резултати , до момента в който не бъдат изяснени всички проблематични въпроси и не бъдат разсеяни подозренията ", се споделя в него. Следвайки политическите сили на Пашинян и Кочарян, съгласно резултатите от обработката на бюлетини от 1050 изборни секции от 2008 година блокът на някогашния президент Серж Саркисян " Имам чест " (5,39% от гласовете) и партията на Гагик Царукян " Просперираща Армения " (4,59%), се подреждат на идващите места. Изборният предел за партиите е 5%, а за блоковете - 7%.

Според арменското законодателство най-малко три политически сили би трябвало да влязат в Народното събрание. Ако няма трета страна или блок, който да преодолее бариерата, както в този случай, обединяването, което е по-близо до преминаващия резултат, ще се трансформира в такава мощ. Съдейки по настоящето систематизиране на силите, партията на Царукян ще влезе в Народното събрание, макар че завоюва по-малък % от блока " Имам чест ". Останалите партии и блокове не получиха даже 3% от гласовете.
 Никол Пашинян оповести формалният брой на жертвите в спора за Нагорни Карабах Никол Пашинян оповести формалният брой на жертвите в спора за Нагорни Карабах
Арменският министър председател Никол Пашинян оповести броя на жертвите по време на обострянето на спора в Нагорни Карабах по време на среща с ж...

През целия ден на гласуването обстановката в Ереван беше спокойна. Въпреки опасенията на специалистите, това остана и след публикуването на първите резултати от гласуването. Появата на Пашинян в централата, където последователите му незабавно се стекоха, се трансформира в единственото нощно събитие в Ереван и то приключи толкоз ненадейно, колкото и стартира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР