Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис описа историческото споразумение на Европейския

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис описа историческото споразумение на Европейския
Коментари Харесай

Гърция получава €72 млрд. за възстановяване, обяви премиерът Мицотакис

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разказа историческото съглашение на Европейския съюз като ”национален триумф ”, откакто балканската страна ще получи към 72 милиарда евро за възобновяване от ковид, осведомят международните медии.
Днес успяхме да договорим доста упорит отговор, отговор на шока, който пандемията провокира на всички стопански системи, акцентира Мицотакис. Той разясни, че евросредствата ще бъдат деликатно разпределени в Гърция и с педантично обмисляне.

Ще влагаме в интерес на всички гърци, даде обещание той и натърти, че нямат желание да пропиляват парите.

Гръцкият министър председател заяви, че страната му ще получи 19 милиарда евро в грантове и 12,5 милиарда евро в заеми, а общо ще има достъп до повече от 70 милиарда евро помощ.

Министър-председателят сподели, че нито една страна няма право на несъгласие и опция за блокиране на средствата.

Според него цената за убеждаването на " Пестеливата четворка " (Холандия, Австрия, Дания и Швеция) да одобри проекта за възобновяване е единодушието да получат по-големи отстъпки за вноските си в бюджета.

Лидерите на 27-те страни членки реализираха историческо съглашение от 750 милиарда евро за възобновяване от пандемията, лишила живота на 135 00 души в Общността.

Фондът за възобновяване, който е формиран от 390 милиарда евро безплатна помощ и 360 милиарда евро заеми, ще бъде прикован към Многогодишната финансова рамка (2021-2027) от 1,074 трилиона евро. Евролидерите договориха финансов пакет от общо 1,82 трилиона евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР