Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и лидерът на опозицията Стефанос

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и лидерът на опозицията Стефанос
Коментари Харесай

Гръцкият премиер проверява цените на храните

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и водачът на опозицията Стефанос Каселакис ревизират цените на питателните артикули. От на следващия ден стартират инспекции върху цените на стоките, дават обещание от министерството на развиването.

След разнообразни изследвания измежду гърците, които показват, че най-големият проблем за работещи, безработни и пенсионери са високите цени на питателните артикули, министър председателят Мицотакис и водачът на опозицията Каселакис изненадващо посетиха няколко супермаркета и разговаряха с потребителите.

Премиерът съобщи, че държавното управление е до жителите, с цел да понижи цените на стоките от първа нужда.

Министерството на развиването заяви, че всички търговски обекти са подложени на инспекции, с цел да се съблюдава наредбата за понижение на цените с най-малко 5% на питателните артикули след съглашение с търговци и производители. Собствениците на магазини оповестяват, че хората купуват най-вече от стоките с понижение, а скъпите храни „ просто не се продават “.

Лидерът на СИРИЗА укори държавното управление, че действително не ползват никакви ограничения, с цел да се овладеят цените. Депутати от опозицията обявиха в Народното събрание, че приходите на гърците не покриват разноските за храна и отопление. Опозицията упорства за налагане на високи санкции и налози върху облагите на търговци и производители.

„ От на следващия ден започваме всеобщи инспекции на цените на питателните артикули “, оповестяват от министерството на развиването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР