Премиерът на Гърция Алексис Ципрас е против откриване на мигрантски

...
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас е против откриване на мигрантски
Коментари Харесай

Ципрас против мигрантски центрове в Африка и на Балканите

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас е срещу разкриване на мигрантски центрове в Африка и на Балканите , осведоми B92.

По време на минисрещата на върха в Брюксел в неделя няколко евролидери са подкрепили разкриване на центрове за инспекция на бежанци в Северна Африка и на Балканите. На срещата 16 страни членки на Европейски Съюз се пробваха да намерят европейско решение на мигрантския проблем.

 Макрон заплаши със наказания
Макрон заплаши със наказания " бунтарите " в Европейски Съюз

Кризата с мигрантите изисква

От началото на годината в Европа са пристигнали 40 000 души, в това число 16 000 в Италия, 12 000 в Гърция и 12 000 в Испания.

Насърчени от сполучливото съглашение с Турция за понижаване на мигрантския поток към Европа, евролидерите обмислят опцията за разкриване на центрове в Алжир, Египет, Либия, Мароко, Нигер, Тунис и Албания.

Премиерите на Дания, Белгия и Люксембург поддържат концепцията за мигрантски центрове отвън Европейски Съюз , само че акцентират нуждата от съблюдаване на интернационалното право.

Но гръцкият министър-председател е съществено запазен във връзка с проекта . Той избира проверка на европейската бежанска система, укрепване на бежанските центрове в Европейски Съюз, поддръжка за директните страни и подмяна на Фронтекс с по-силна европейска гранична полиция и брегова защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР