Премиерът на Белгия Александър де Кро осъди днес като абсолютно

...
Премиерът на Белгия Александър де Кро осъди днес като абсолютно
Коментари Харесай

Белгийският премиер осъди насилието по време на протестите срещу COVID мерките

Премиерът на Белгия Александър де Кро осъди през днешния ден като " безусловно неприемлива " проявата на принуждение по време на 35-хилядния махленски митинг в Брюксел против по-строгите Коронавирус ограничения.

Припомняме, че шествието стартира спокойно, само че по-късно полицията пусна в приложимост водно оръдие и сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите, които започнаха да хвърлят взривни предмети. В отговор протестиращите започнаха да строят барикади. В резултат на конфликтите са ранени трима служители на реда.

Police fire tear gas and water cannons at Covid protesters in Belgium
— BBC News (World) (@BBCWorld)

Децата над 10 години в Белгия ще носят маски наложително
За първи път от началото на пандемията белгийските управляващи задължиха децата над 10 години да носят защитни маски на закрито, с цел да предо...

Пред кореспонденти Де Кро благодари на полицията за работата ѝ по опазването на публичния ред в " доста, доста сложен интервал ".

Подобно на няколко други европейски страни, с настъпването на зимата Белгия претърпява внезапен скок на новите случаи на коронавирусни инфекции, макар релативно сполучливата акция за имунизация, заяви Агенция Франс Прес.

Миналата седмица държавното управление на Де Кро разгласи повторното налагане на по-строги правила за имунизация, в това число наложителна работа от къщи за някои категории чиновници и наложително носене на маски.

По време на митингите в неделя стачкуващите в Брюксел скандираха: „ Свобода! Свобода! ”.

Huge anti lockdown / vaccine passport / mandates protests:

- France
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР