Премиерът на България Николай Денков възложи на министрите в МВР,

...
Премиерът на България Николай Денков възложи на министрите в МВР,
Коментари Харесай

Денков: Свидетели сме на поредното садистично действие, останало незабелязано от правосъдната система

Премиерът на България Николай Денков разпореди на министрите в Министерство на вътрешните работи, Министерство на правосъдието, МТСП и МО да извършат инспекции и да предложат промени, с които да се спрат случаите на домашно принуждение у нас. Поводът е обезобразеното и обръснато 18-годишно момиче в Стара Загора.

„ Прегледайте това, което не работи във вашите системи и предложете промени, с които да променим тази отрицателна наклонност. Моля да отбележите и ограниченията, които не са единствено в региона на държавното управление и засягат и другите институции. Очаквам силите на реда да употребяват мощ единствено когато е нужна, а в останалото време да бъдат мощ на положителното. Който не схваща разликата, няма място в системата на вътрешните работи. Това е, което зависи директно от нас. Призовавам народните представители да одобряват верните закони, които пазят жертвите и не оставят малки врати за изплъзване на насилниците. Призовавам прокурорите и съдиите да употребяват пълномощията си, с цел да пазят жертвите, а не насилниците. Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка. Колеги политици, нямаме право да се възмущаваме от деянията на принуждение в случай че ние самите обществено се държим като нападателни насилници. Нека и ние да дадем позитивния образец, който се чака от нас ”, посочи министър председателят.

Министър Денков насочи зов и към родителите и учителите:

„ От вашия персонален образец зависи по какъв начин ще израснат нашите деца. Училището е място що се касае за обучение, толкоз и за образование ", сподели той.

„ За следващ път хората в България са гневни и имат съображение, тъй като са очевидци на следващото садистично деяние, което е останало неусетно от правосъдната система. Шокиращо е както безразличието към непознатата болежка от длъжностни лица, по този начин и гласовете на поддръжка към това действие. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, с цел да пресечем настъплението на експанзията и болката в нашата страна ", добави Денков по отношение на случая с Дебора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР