Премиерът на България Николай Денков обяви значима финансова подкрепа от

...
Премиерът на България Николай Денков обяви значима финансова подкрепа от
Коментари Харесай

Денков: ЕС отпуска нови 2 млрд. евро за борба с мигрантския натиск

Премиерът на България Николай Денков разгласи значима финансова поддръжка от Европейския съюз за битка с противозаконната миграция , като част от новоотпуснатите два милиарда евро ще бъдат ориентирани към страната. Това заявление беше направено по време на блиц контрола в българския парламент, където министър председателят показа информация за последния Европейски съвет и диалозите, извършени на високо равнище.

Денков акцентира значимостта на отпуснатите средства в подтекста на настоящата обстановка с миграцията в Европа, изтъквайки, че те ще допринесат за понижаване на мигрантския напън. По време на сесията бяха разисквани основни тематики, като актуализацията на бюджета на Европейски Съюз , целите за финансиране, интернационалните спорове, поддръжката за Украйна и ограниченията за справяне с незаконната имиграция.

Премиерът Денков засегна значимостта на интеграцията на България в еврозоната и Шенгенското пространство , споделяйки информация за диалози с водачите на страни от Европейски Съюз, които обичайно са консервативни по въпросите на разширението. Той означи позитивния отзив от страна на министър председателите на Германия и Нидерландия и поддръжката, изразена от ръководителя на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, за напредъка на България.

Премиерът също по този начин се застъпи за идното си пътешестване до Съединени американски щати, като отговори на рецензии от страна на водача на ГЕРБ  Бойко Борисов. Денков увери, че пътуването ще бъде със наличие и цели, свързани с представянето на целите и управническите резултати на България, както и с очертаването на бъдещите задания на държавното управление .

Николай Денков изрази своята решителност да не разреши блокирането на служебното му пътешестване посредством клюки и недоказани изказвания. Той акцентира значимостта на разделянето на управляващите и нуждата Народното събрание да извършва своята функционалност за надзор след осъществяването на отговорностите от страна на изпълнителната власт.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР