Премиерът на Австралия Антъни Албанезе подкрепи отбора по крикет на

...
Премиерът на Австралия Антъни Албанезе подкрепи отбора по крикет на
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия Албанезе подкрепи отбора по крикет след скандала с Джони Беърстоу Аш

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе поддържа тима по крикет на страната си на фона на разногласието за „ Jonny Бейрстоу Ashes “, предава „ BBC “. Австралия завоюва мача, откакто британският батсман напусна позицията си във втория тест, явно мислейки, че оувърът е завършил.

Британският министър председател Риши Сунак се съгласи с изказванието на капитана на Англия, че Австралия е „ сломила духа на крикета “ , като е взела противоречивия уикет. Албанезе обаче сподели, че страната стои „ тъкмо зад “ своя тим. Ето какво написа в Twitter австралийският министър председател, като се базира на двете поредни победи на теста на австралийската страна до момента:

„ Същите остарели австралийци – постоянно печелят! “

Фразата му също изглеждаше насмешка към британските почитатели, които скандираха „ същите остарели австралийци постоянно мамят “ , откакто Беърстоу беше уволнен.

Някои от най-известните австралийски политици също бяха на игрището за крикет Lord’s в Лондон на този мач, в това число вторият най-дълго управлявал министър-председател на нацията Джон Хауърд. Капитанът на австралийския тим Пат Куминс твърди, че уикетът на Бейрстоу е бил почтен и в границите на разпоредбите. Но до момента в който сътрудника му от Англия Бен Стоукс се съгласи, че Бейрстоу е навън, Стоукс призна, че не би желал да завоюва мач „ по този метод .

Дебатът за уикета на Бейрстоу ускори непрекъснато яростното съревнование сред Австралия и Англия по време на серия Ashes Test. Феновете на Англия бяха подложени на критика за държанието си в клуба на членовете на Lord’s в събота, когато тълпата крещеше и ругаеше играчите на австралийския тим, до момента в който те минаваха след мача.

След недоволства от австралийска страна, клубът по крикет Marylebone (MCC), който има Lord’s, се извини и съобщи, че е отстранил трима членове поради случая.

Във вторник се появиха спомагателни фрагменти на австралийския батсман Усман Каваджа , мюсюлмански състезател с пакистански генезис, който бе подиграван и порицаван от британски членове в тълпата.

Вестник „ Sydney Morning Herald “ заяви, че Каваджа е бил „ неведнъж набелязан за корист “ в стаята и е било разгласява видео, показващо по какъв начин Каваджа реагира на тълпата. Самият той по-рано съобщи, че дружно с различен набелязан съотборник, Дейвид Уорнър, са говорили с членове на тълпата след малтретирането. Той дефинира мненията като „ неуважителни “ и „ в действителност разочароващи “.

Австралийският капитан Куминс също акцентира, че членовете са били много нападателни и обидни към някои от нашите играчи “ . „ Sydney Morning Herald “ написа още, че източници, близки до Борда по крикет на Англия, са отрекли всяко от следствията на MCC за борбата да са свързани с расова корист .

Инцидентът идва по-малко от седмица, откакто незабравим отчет за английския крикет откри, че расизмът, сексизмът, класовостта и елитаризмът са „ необятно публикувани “ във всички равнища на играта на британски и уелски крикет.

Говорейки след втория тест, австралийският капитан Куминс също упрекна британския тим в двуличие в тактиката на играта – защото фрагменти от мача демонстрираха, че Бейрстоу се пробва да спъне австралийските биячи по същия метод два дни преди случая в последния ден.

Австралия поведе с две-нула в Аш против Англия, откакто завоюва втория тест с 43 ръна. Предстоят още три теста.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР