Премиерът на Албания Еди Рама реагира след заплахите на сръбския

...
Премиерът на Албания Еди Рама реагира след заплахите на сръбския
Коментари Харесай

Еди Рама към Белград: Заплахите срещу РСМ и Черна гора са неприемливи

Премиерът на Албания Еди Рама реагира след заканите на сръбския министър на защитата за дестабилизиране на района. Албанският министър председател подсети на Милош Вучевич, че Албания, Северна Македония и Черна гора са съдружници в НАТО, като добави, че няма да бъде разрешено на никого да дърпа района назад в предишното.

" Европа е единственото ни бъдеще ", акцентира Рама.

„ Заплахите против стабилността и целостта на Северна Македония и Черна гора са рискови и неприемливи. Нека не забравяме, че Албания, Северна Македония и Черна гора са съдружници в НАТО, изцяло ангажирани взаимно със сигурността и териториалната целокупност. Постигнахме през последното десетилетие в този район това, което никой не би могъл да си показа през безкрайните десетилетия преди този момент и не можем и няма да позволим на никого да ни дърпа назад в предишното, което оставяме вечно! Заедно! Голяма Европа е нашето само бъдеще. “ - написа той в платформата X.

По-рано министърът на защитата на Сърбия и ръководител на Сръбската прогресивна партия Милош Вучевич съобщи, че „ Черна гора и Северна Македония са обидили Сърбия с признаването на независимостта на Косово “, като акцентира, че „ това съставлява интервенция във вътрешните работи на страна и заплашва да дестабилизира района “.

„ Направихте неточност и това ще ви удари по главата, както удря в Украйна всички тези, които популяризираха Косово като самостоятелна страна. Отворихте кутията на Пандора. Вашите бюрократични отговори, че Косово е специфичен случай, са смешни. Нито Албин Курти, нито Тирана имат вяра в това. “ - сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР