Премиерът: Кризата с Търговския регистър е преодоляна Кризата с Търговския

...
Премиерът: Кризата с Търговския регистър е преодоляна Кризата с Търговския
Коментари Харесай

Премиерът: Кризата с Търговския регистър е преодоляна

Премиерът: Кризата с Търговския указател е преодоляна Кризата с Търговския указател е преодоляна. Това увери в пленарната зала министър председателят Бойко Борисов. Той показа последните данни от работата на държавното управление по срутва на регистъра.

 
Към днешна дата, 21 август, беше възобновена базата данни на Търговския указател до 6 юни 2018 година, а все още към този момент е до 17 юли 2018 година В ход е развой на възобновяване на данните към август в това число. Това е точно интервалът за подаване на годишните финансови доклади, които са в развой на приключване. Успешно се изтеглят данните от дефектиралите дискове. Работата за възобновяване на функционалностите на регистъра не е серпантина нито за минута. Проблемите, техният мащаб и аргументите да се стигне до нетрудоспособност на българския указател бяха известни още първите 24 часа след срутва въз основата данни, уточни министър председателят Борисов.

 
Какво следва оттук насетне по думите на Борисов: " Процес по основаване на аварийни копия на данни от системата и регистри и вътрешна процедура за всяка администрация. Резервните копия се съхраняват в инфраструктурата на самата администрация. Наличието на правдиво и несъмнено запазване на аварийно копие на данни от системи и регистри е от основно значение за гарантиране на непрекъсваемостта на действие на основни за страната регистри и системи. Поради това е подхванато следното - в период до 31 август административните органи би трябвало да изготвят и изпратят на Държавна организация " Електронно ръководство " създадените и прилагани от тях процедури за основаване на аварийни копия на данни от сериозни системи и регистри ".

 
" В момента се работи по привеждане в деяние на проект за зашита и предпазване на данни на сериозни системи и регистри посредством основаване на вместилище на аварийни копия на данни от сериозни системи и регистри за електронно ръководство. Сега просто са се скапали дисковете, само че ние ще бъдем подложени след това и на хакерски офанзиви, и на зловредност, и предумисъл. Така че, одобрявам виновността от страна на организацията, от страна на компанията в случай че щете, значимото е да не позволяваме сходен срив и в друга система ", сподели министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР