Премиерът Кирил Петков заяви на среща с бизнеса днес, че

...
Премиерът Кирил Петков заяви на среща с бизнеса днес, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Институциите в България са превзети, прокуратурата е големият проблем

Премиерът Кирил Петков съобщи на среща с бизнеса през днешния ден, че институциите в България са завладяни и изясни за какво:

„ И това се случва основно поради прокуратурата, тъй като, в случай че там успеем да вдигнем похлупака, другите неща ще се подредят. Хората са страхливи, сега имаме един модел, където основният прокурор пази всичко. На нас безусловно са ни вързани ръцете. Примерът за „ Булгаргаз “ е тъкмо този. Денят преди Министерство на вътрешните работи, може би, да влезе в арест, досието за „ Булгаргаз “ беше конфискувана от прокуратурата и споделиха дотук “, уточни министър председателят, представен от

Кирил Петков ще разисква на следващия ден корупцията в България с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Премиерът е безапелационен, че не би развалил обединението поради Българска социалистическа партия, с цел да поеме протегната ръка от ГЕРБ.

„ Няма по какъв начин след всичките тези години ние внезапно да кажем „ ами прощаваме ви, забравяме за всичките милиарди, които сте откраднали, доста ни хареса да сме на власт 90 дни, по тази причина дайте, помогнете ни, да, в този момент ще сменим обединението едните с другите “. Е, няма по какъв начин да се случи. Аз персонално няма да съм този министър председател, който ще подам ръка на някой, който е крал от България толкоз години. Движение за права и свободи, аз го споделих от трибуната, с другари като тях, врагове не ти трябват “.

Петков благодари на Българска социалистическа партия за това, че разграничава любовта към Русия от режима на Путин.

Премиерът ще посети граничните пунктове, на които се одобряват украински бежанци. Петков заяви това в речта си по време на годишната среща на бизнеса с държавното управление. Петков дефинира войната „ като братоубийствена “ и съобщи, че близостта с съветската просвета няма нищо общо с това, че страната ни не приема режима в Москва.

Той за следващ път разкритикува подготовката на страната ни за сходна обстановка и добави, че държавното управление е съумяло да пренастрои системата:

„ Какво прави държавното управление? Тази система в никакъв случай не е приемала по 2000-3000 индивида дневно и предходният модел беше – дайте да ги вкараме в едни лагери, да ги заключим и ще го мислим във времето и ще ги обработваме по 30 индивида дневно. А тук имаме майки с деца, бягащи от война “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР