Премиерът Кирил Петков увери, че не е поемал ангажимент пред

...
Премиерът Кирил Петков увери, че не е поемал ангажимент пред
Коментари Харесай

Кирил Петков посочи две условия за отпадане на зеления сертификат

Премиерът Кирил Петков увери, че не е поемал ангажимент пред партия "Възраждане " да отпадне зеленият документ. Петков отговори на журналистически въпроси след съвещанието на Министерския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят напомни, че ще има работна група, ръководена от вирусолога проф. Радка Аргирова ,

основана за диалози сред протестиращи против зеления документ и специалисти от Министерството на здравеопазването за разговор на база действителни здравни данни.

"Единственото, което направих през вчерашния ден в диалога,

е, че уточнихме с "Възраждане " по кое време тази група ще стартира да работи, само че никакви задължения не са поемани от никого ", добави Петков.

"При високи равнища на имунизация на популацията - над 60 на 100 ,

и при понижаване на броя на заетите интензивни кревати в лечебните заведения на 5 на 100, имам вяра, че зеленият документ би трябвало да отпадне , тъй като тогава ще сме отвън рецесията или ще са високи равнищата на имунизиране ", уточни той.

"Министър Сербезова е реагирала съответно, незабавно направи инспекция

и заключенията от нея ще служат такива проблеми да се избегнат отсега нататък ", разяснява Петков желаната оставка на министъра на опазването на здравето поради случая с умрялата жена в болничното заведение във Враца. "Съжалявам, че дамата умря ", добави той. По думите му здравната система би трябвало да работи по метод, по който такива нещастия да се заобикалят.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР