Премиерът Кирил Петков поздрави Димитър Ковачевски по повод встъпването му

...
Премиерът Кирил Петков поздрави Димитър Ковачевски по повод встъпването му
Коментари Харесай

Петков поздрави новия премиер на Северна Македония

Премиерът Кирил Петков поздрави Димитър Ковачевски във връзка встъпването му в служба като министър председател на Република Северна Македония и пожела триумф на новото държавно управление в Скопие. " Очаквам дружно да работим за нов градивен разговор и съгласие в полза на двустранните ни връзки, чието развиване е от огромна изгода за жителите на България и на Република Северна Македония ", акцентира Петков. Министър-председателят отбелязва, че позицията на страната ни по европейската вероятност на нашия непосредствен комшия Република Северна Македония е поредна и ясна. Според премиера Петков добросъседството може да донесе съществени позитиви освен за двете страни, само че и за целия район.

Парламентът (Собранието) на Република Северна Македония утвърди новото съдружно държавно управление на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и две по-малки албански партии, с министър-председател Димитър Ковачевски. Тази заран новият министър председател ще поеме функционалностите от Зоран Заев, а на посещаване в Скопие отива и българският министър-председател Кирил Петков. 

Новият кабинет завоюва вота на доверие с 62 гласа " за " против 46 " срещу " в 120-местния законодателен орган. Новото държавно управление се радва на малко по-голяма поддръжка от предходното на премиера Зоран Заев. Разликата сред двете е присъединяване в новия кабинет на албанската партия " Алтернатива ", която получи три министерски поста, макар, че има единствено четирима депутати в Народното събрание.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР