Премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан

...
Премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан
Коментари Харесай

НОВИНАТА: Премиерът поиска оставката на министър Янев

Премиерът Кирил Петков изиска оставката на министъра на защитата Стефан Янев. Темата ще бъде разисквана на изключително съвещание на Министерския съвет през днешния ден след обяд.

По думите на Кирил Петков нито един министър в това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително по Facebook. Един боен министър не може да употребява думичката интервенция, когато става дума за война, отсече министър-председателят.

Министрите ще се съберат на " Дондуков " 1 в 15 часа.

В неделя късно вечерта Стефан Янев съобщи във фейсбук, че няма да подаде самичък оставка. И посочи: „ Доколкото оставката ми е въпрос към този момент само на процедура, разгадавам на съдружните „ сътрудници “ и политическата мощ, която сякаш ме поддържаше, да придвижат нещата по съответния ред”, означи той в обществената мрежа.

Критиките към военния министър започнаха след негови думи за военните дейности на Русия в Украйна и отхвърли му да дефинира протичащото се като " война ".

" Днес привиквам изключително съвещание на Министерски съвет с три съществени точки:

1. Как да стане сполучливото транспортиране на 140 българи от Киев, имаме прозорец, който би трябвало да използваме.
2. Ядрената опасност, която Путин насочи през вчерашния ден - това може да е опит за заплашване, само че не може да бъде пренебрегнат
3. Ще желаяме оставката на военния министър Стефан Янев - желая ясно да заявя, че аз работих сполучливо по време на първия длъжностен кабинет с него и поддържам политиката за вложения в българската войска ", разгласи Кирил Петков.

Оставката на министър Янев ще бъде поискана през днешния ден и ще бъде препоръчано да се гласоподава на следващия ден. На съдружен съвет ще се разиска предлагането кой да заеме поста, посочи министър председателят. Снощи разговарях с всички съдружни сътрудници и всички ме поддържат, акцентира той.

България се причислява към другите страни, които ще поддържат Украйна с филантропична помощ и военнологистична поддръжка, разгласи през вчерашния ден Петков в особено видео изказване.

“Развитията от последните дни, в които мирна Украйна беше безпричинно нападната от Путин, провокираха паника и съчувствие към украинския народ. Затова българското държавно управление одобри решение да изпрати филантропична и военнологистична помощ за Украйна. С това се причисляваме към групата на 25-те страни донори от Европейски Съюз и НАТО”, сподели Петков.

Дрехи, обувки, палатки, чаршафи и одеяла ще включва филантропичната помощ, посочи министър-председателят.

Нито една жертва и нито един човек в Украйна не би трябвало да се усеща самичък в тази братоубийствена война, продължи още Петков. Той акцентира, че по сметката на БЧК се събират пари от донори за хората от Украйна, средствата ще се употребяват и за консолидираното на бежанци, пристигнали у нас. Разговори се водят към този момент с работодатели, сърцата ни са с тях. Ще могат да се почувстват тук като в собствен дом, добави министър председателят.


ТЕМА преди 36 минути 620 преди 37 минути 1148 преди 1 час 2374
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР