Премиерът Кирил Петков отиде на най-източния ни ГКПП Дуранкулак и

...
Премиерът Кирил Петков отиде на най-източния ни ГКПП Дуранкулак и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Можем да поемем още бежанци

Премиерът Кирил Петков отиде на най-източния ни Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак и се срещна на място с опциите на построения краткотраен приемателен пункт за посрещане и издаване на документи на украински бежанци, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Днес видях два гранични пункта с европейски стандарт ", сподели министър-председателят, откакто ревизира част от разположените палатки и фургони. По-рано денем българският министър председател посети и Граничен контролно-пропусквателен пункт на Дунав мост в Русе.

Според Кирил Петков, единствено във краткотрайния приемателен пункт на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак за денонощие могат да бъдат регистрирани към 1500 украински жители, като този потенциал може да бъде повишен след няколко дни.

Петков разяснява и думите на президента Румен Радев от Букурещ, че България. Според министър-председателя би трябвало да спрем да гледаме на бойците на НАТО като на неканени чужденци.

" Ние сме част от НАТО и дружно можем освен да пазим нашето небе, само че и целия източен фланг , да имаме съгласуваност, да си запълваме дефицитите и дружно да подсигуряваме общата си сигурност ", съобщи Петков.

Българският президент Румен Радев на взаимна конференция с румънския му сътрудник в Букурещ във вторник вечерта съобщи, че е изрично срещу България да загуби способността си да охранява небето си.
 За Петков е цялостен парадокс Русия да ремонтира МиГ-овете ни
За Петков е цялостен парадокс Русия да ремонтира МиГ-овете ни

Изпращаме стотици милиони към Путин, означи министър председателят

" Но аз съм изрично срещу България да загуби тази дарба . Ако допуснем това заради безхаберие, незнание или истерична идеологизация на казуса, значи България да абдикира от отбраната на личното си въздушно пространство и от отговорностите си по отношение на груповата защита в НАТО ", уточни президентът.

Румен Радев напомни също по този начин за предстоящото забавяне в доставката на контрактуваните от България изтребители Ф-16 , които се чака да дойдат в страната ни след 2025 година Затова президентът прикани българското държавно управление и Министерството на защитата за неотложни ограничения и изясненост ще могат ли да поддържат до тогава изтребителите Миг-29 в Руската федерация или в случай че това не е допустимо, с поддръжката на друга или партньорска страна. " Ако и това не е допустимо, би трябвало да се търсят междинни решения с друга техника и различен метод най-малко до 2030 година. Това е национално виновната позиция ", акцентира още президентът.
 Тагарев: Време е да прекратим театъра с българския батальон с дефицити
Тагарев: Време е да прекратим театъра с българския батальон с дефицити

Кабинетът да изиска НАТО да поеме контрола на въздушното ни пространство

Припомняме, по-рано денем военният министър пред БНР: " Ще разчитаме на нашите съдружници. Търсим варианти България да продължи да извършва задачата по Air Policing. Ние не охраняваме единствено българското небе, ние охраняваме и пространството на НАТО. Ако се постанова, ще го вършим и с наши съдружници ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР