Премиерът Кирил Петков обяви, че може да приеме руските хибридни

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че може да приеме руските хибридни
Коментари Харесай

Премиерът: МГЕРБ са взели 2 млн. лв., за да плашат хората във Фейса с хибридки за войната

Премиерът Кирил Петков разгласи, че може да одобри съветските хибридни офанзиви, само че не и тези на български партии, които се пробват да извлекат от войната в Украйна политически дивиденти. Той взе участие в Годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от в. " Капитал ".

" Знаете ли кое е грозното? Ако беше единствено хибридната война, примерно, някакви съветски ползи се пробват да разклатят България, тъй че да не сме толкоз безапелационен сътрудник в Европейския съюз и НАТО – това го разбирам. В смисъл, в случай че погледнеш от другата страна, обикновено е да се опиташ – сега си във война, би трябвало да използваш всички способи ", сподели министър-председателят по време на форума.

" Което доста ме нервира е, че нашите български политически сили, които не са свързани с войната, са подготвени да се причислят към тези хибридки единствено с цел да извлекат някакви дребни политически дивиденти. Е това към този момент е до някаква степен изменничество.

Когато младежкото ГЕРБ, което толкоз се радваше, че сме го загатнали, ето, загатвам го отново младежкото ГЕРБ, - зад него стои една сериозна инвестиция от спонсорирани постове – над 2 милиона за една вечер във фейсбук, с цел да използваш страха на хората от войната и да се присъединиш към хибридките, които текат, е, това е закононарушение и това е равнище на изменничество, което аз персонално... там имам доста по-силно отрицателно възприятие, в сравнение с съветската хибридна офанзива. Хората са във война – би трябвало и те да нападат. Така че тези бананови кори, които идват от съветските хибридки, ще ги поемем. Ама българското изменничество – да използваме тази обстановка за някакви дребни политически дивиденти, това просто ме отвращава ", съобщи Кирил Петков.

" Как ще реагираме? Ами ще би трябвало да споделяме по-ясно. Това виждам, че е част от нашия проблем. По-ясно, по-често – хората да бъдат спокойни. И се надявам, че приказката за лъжливото овчарче ще си пристигна на мястото. Един път те ускоряват да купуваш олио, втория път ще те засилят да купуваш брашно, третия път ще те засилят... и на четвъртия път ще кажеш " абе тука някой ме лъже и някой ме мотае ". Така че, уповавам се, че хората в един миг ще стартират да пренебрегват тези заигравания с техните страхове ", добави министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР