Премиерът Кирил Петков обяви, че финалната версия на Плана за

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че финалната версия на Плана за
Коментари Харесай

Планът за възстановяване на България е напълно завършен

Премиерът Кирил Петков разгласи, че финалната версия на Плана за възобновяване и резистентност на България е изцяло готова и се чака да бъде предадена от Европейска комисия още в сряда или четвъртък на кабинета. 

На 7 април ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще пристигна в България. 

Петков разказа проекта като документ, който подсигурява енергийната сигурност на България. 

" Запазваме цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това сме напълно в границите на Зеления преход. Използвахме новаторски решения, в това число акумулатори и ВЕИ, геотермали и ВЕИ за жилищата - над 10 000 такива планове са включени ", сподели той преди началото на съвещанието на Министерски съвет. 

В проекта е заложен и механизъм за надзор на основния прокурор - арбитър краткотрайно ще може да заема ролята на проверяващ магистрат, в случай че се наложи да се направи инспекция на активността на основния прокурор, като след края на следствието ще се върне в съда, с цел да няма спор на ползи. 

" Този заключителен проект включва огромен фокус върху ЖП превоза с 62 нови влака и нови градски железници. Увеличаваме общия размер на средствата към бизнеса и слагаме специфичен акцент към новаторските и започващите компании. Очакваме през днешния ден в края на деня или утрешния ден Европейската комисия да ни го съобщи финализиран ", сподели той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР