Премиерът Кирил Петков лично е уверил представителите на ЕП и

...
Премиерът Кирил Петков лично е уверил представителите на ЕП и
Коментари Харесай

Кирип Петков обещава Европрокуратурата да има собствена администрация у нас

Премиерът Кирил Петков персонално е уверил представителите на Екологичен потенциал и Европейска комисия, че ще направи всичко допустимо Европейската прокуратура да работи безпроблемно на българска територия в това число и със законодателни промени, които до седмица ще бъдат показани. Това съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова, откакто министър председателят Кирил Петков се срещна с представители на Екологичен потенциал и Европейска комисия.

Законодателните промени ще включват Европрокуратурата да има своя лична администрация, собствен личен личен състав, в това число зачислени проверяващи служители на реда и следователи, които да могат най- оперативно и без значение да организират всички нужни следствия в страната, добави Бориславова.

Премиерът показа за проблемите в правосъдната система. В този ред на мисли бяха изложени обстоятелства свързани със систематичните нарушавания и подозрителни заеми, раздавани от ББР, министър председателят описа за язовирите и градежа им със свързани компании без позволения, както и за строителството на Автомагистрала Хемус, и пътищата от републиканската пътна мрежа.

С представителите на Европейска комисия и Екологичен потенциал бяха разисквани опциите за това по какъв начин европейските и българските институции могат да стартират да работят по–добре и в опазването на евросредства. Бе стихотворец ангажимент от страна на България да даде отчет на МФ за систематични дефекти в одитните процедури, свързани с инспекцията на разходването на евросредства. Не е оказван политически напън, роля на премиера е да даде цялостна независимост на проверяващите органи, разяснява Бориславова задържането на Бойко Борисов, представена от БГНЕС.
Междувременно БНР заяви, че Петков е разговарял с пристигналите през днешния ден в София двама представители на Европейската национална партия за задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашната ръководителка на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова.
Бориславова разясни, че Кирил Петков е срещнал представителите на ЕНП със систематичните проблеми на българското правораздаване и ръководството на евросредствата у нас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР