Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев, който още не

...
Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев, който още не
Коментари Харесай

Защо Кирил Петков лъже: По-евтин бензин в 5 страни от ЕС, навсякъде дизелът е по-изгоден

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев, който още не обелва и дума за тайната си среща с " ЛУКойл ", се изрекоха в отбрана на петролния картел у нас, като безусловно излъгаха, че цените на горивата в България са „ най-евтините” (а вярно на нашия език е „ най-ниските”) в Европейския съюз, написа " 19 минуни ".

Простото съпоставяне демонстрира, че при 2,99 лева на колонките в сряда, в 5 от другите страни на Европейски Съюз имаме по-ниски от нашите котировки на бензина. А при нас и налозите, и акцизите са по-малки, в сравнение с в съответните страни:

Словения, Кипър, Полша, Малта, Унгария
Има и друга доста основна разлика: във всички тях, без Унгария, където бензинът е 20% по-евтин, в сравнение с у нас, той се прави от безценен нефт, до момента в който ние с народа на Орбан използваме най-евтиния и фалшив съветски петрол. Неговата цена сега е 40% по-ниска от котировката на Брент.

Разбира се, доста значимо е да се каже, че и стандартът на живот у нас е доста по-нисък, в сравнение с във всички изброени страни с по-евтин бензин.

Още по-тежко е ситуацията с дизела, който в сряда в София струваше към този момент 3,16 лева За 2 седмици той добави 20% към цената си при спад на котировките на петрола.

България е една от 2-те страни в Европейски Съюз, където дизелът е по-скъп от бензина.

Това е същинско знамение, с цел да не го назовем машинация за стотици милиони, която единствено държавното управление на Промяната не вижда, като си измива ръцете с Национална агенция за приходите.

Защо?

Първо, дизелът е второстепенен артикул от производството на бензин.

Второ, неговият данък у нас не просто е най-нисък в Европейски Съюз, той е по-нисък от акциза на бензина при равни други налози.

Трето, създава се тук, в България, където имаме най-евтината работна ръка, най-ниските налози, най-евтино продадената рафинерия в света (30 пъти по-изгодно за руснаците, в сравнение с по-малка в Румъния), най-остарялата техника и работим с най-евтиния съветски нефт.

Прости цифри против същински неистини в Страстната седмица.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР