Премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев заедно ще се

...
Премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев заедно ще се
Коментари Харесай

Радев и Петков отиват заедно на паметника на Гоце Делчев

Премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев дружно ще се включат в петък в честванията на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев в Благоевград, оповестиха от държавната пресслужба.

Няколко часа по-рано от пресслужбата на Министерския съвет изпратиха известие, че Петков ще сервира венец пред паметника на Гоце Делчев в Борисовата градина. Заедно с Петков трябваше да бъде и краткотрайно ръководещият посолството на Северна Македония в България Владимир Кръстевски.

" Предвиденото поднасяне на цветя пред паметника на революционера в Борисовата градина в София ще се състои без наличието на Кирил Петков ", написаха от " Дондуков " 1.

Съвместното появяване на двамата идва единствено два дни, откакто президента остро подлага на критика Петков, че е избързал с визитата си в Скопие, а министър председателят отвърна, че външната политика е работа на държавното управление. Това породи очаквания в Северна Македония, че двамата имат разнообразни позиции и Петков е по-склонен да вдигне българското несъгласие върху началото на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.

Президентът Румен Радев е в карантина поради позитивна проба на брачна половинка му Десислава от 2 февруари. Той има сложена бустерна доза и затова карантината може да се анулира, в случай че даде след 72 часа негативен тест, припомня " 24 часа ".

Отношенията сред София и Скопие се обтегнаха за следващ път, откакто македонския президент Стево Пендаровски одобри осем души от оповестената за противозаконна в България организация ОМО " Илинден " и заприказва за македонско малцинство в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР