Премиерът Кирил Петков даде първото си интервю за 2022 година

...
Премиерът Кирил Петков даде първото си интервю за 2022 година
Коментари Харесай

Премиерът се надява шефът на КЕВР и всички с изтекъл мандат там да бъдат подменени

Премиерът Кирил Петков даде първото си изявление за 2022 година пред  и разяснява значимите тематики и наболелите проблеми. 

Той изрази надежда членовете от КЕВР с изминал период и мандат да бъдат сменени, в това число и ръководителят Иван Иванов.

" Това зависи от Народното събрание, само че се надявам още през януари да забележим тази смяна. Ще е една добра стъпка в вярната посока. Не желая подобен вид обичаи с изненадващи решения да не престават. Не съм разговарял с ръководителя на КЕВР Иван Иванов ", уточни  Петков. 

" Като се заклехме като държавно управление и същия ден КЕВР усили цената на тока и трябваше да влезем в мораториум, имах съмнения дали е било предумишлено, само че с второто решение в този момент, на 1 януари с нарастване цената на газа, много ясно демонстрира, че този орган не си прави работата, както би трябвало. Неговата цел е да цащитава обществения интерес, да се преценява с пазара, само че и да измисли най-хубавия метод крайните потребите да са предпазени, а това тяхно решение не сподели това. Това решение не беше разисквано с мен, беше на затворено съвещание и ме изненада, изключително фактът, че ще е 30 %. Това, което видях с това решение, видях равнище на предумишленост ", добави министър председателят. 

Очаквайте още детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР