„Премиерът има собствено виждане по определени въпроси. Естествено, когато президентът

...
„Премиерът има собствено виждане по определени въпроси. Естествено, когато президентът
Коментари Харесай

Подрани ли разнобоят между Радев и Петков? Коментират полито...

„ Премиерът има лично виждане по избрани въпроси. Естествено, когато президентът счита, че тези позиции не са допустимо най-хубавите и не пазят националния интерес, той реагира”. Това разяснява пред NOVA политическият анализатор Слави Василев.

Поводът са разменените през вчерашния ден реплики сред премиера Кирил Петков и президента Румен Радев по проблеми като договарянията със Северна Македония и промяната на управлението на " Булгаргаз ".

„ Вчера беше първият подобен проблем. Всички ние сме относително учудени, тъй като чакахме, че министър председател и президент ще имат добър синхрон. Това обаче е бленувана истина, тъй като властта е в единия, до момента в който в президента има голяма морална тежест”, сподели Василев.

По думите му тематиката със Северна Македония е единствено първият сходен спор. „ Очевидно е, че това е тематика, която ще продължи да провокира разнообразни позиции сред Радев и Петков. Страхувам се, че там има опция нещата да не се развият добре”, изясни Слави Василев.

„ Тази замяна на остри реплики, рецензия и контранастъпление може би се случи по-рано, в сравнение с чакахме, само че пък това разрушава на пух и прахуляк пропагандата на предходните сили на статуквото, че „ Продължаваме Промяната” е президентски план и че е партия, посредством която президентът ще се пробва да ръководи страната”, счита политологът доцент Иво Инджов.

Според него точно през вчерашния ден се е видяло, че няма нищо такова и че сред Радев и Петков има разминаване.

„ Продължаваме Промяната” се случи ситуативно. Кирил Петков и Асен Василев се възползваха от своята известност като служебни министри, направиха партия и завоюваха изборите”, безапелационен бе Инджов.

„ По принцип президентът няма интерес да търпи негативите на държавното управление, само че едва ли той е възнамерявал да бъде петият участник в него, стоешком на висотата на своя честен престиж и употребявайки огромната информационна власт, с която разполага президентската институция”, добави той.

Свързани вести Кирил Петков отговори на рецензията на Радев за Македония Защо министър председателят изпревари президента със Съвета за сигурност и има ли разнобой сред Радев и Петков Президентът скастри Кирил Петков, избързал с визитата в Скопие
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР