Премиерът и вицепремиерът на Ирландия помолиха европейския комисар по търговията

...
Премиерът и вицепремиерът на Ирландия помолиха европейския комисар по търговията
Коментари Харесай

Натиск от Ирландия към еврокомисаря по търговия да подаде оставка след скандал с коронавируса

Премиерът и вицепремиерът на Ирландия помолиха европейския комисар по търговията Фил Хоган да обмисли въпроса с оставката си. Причина за това стана наличието му на събитие, по време на което са нарушени разпоредбите за попречване разпространяването на новия ковид, заяви EurActiv.
Въпросното събиране в голфклуб в Клифдън, на което са участвали повече от 80 души, на Ирландия Дара Калиъри.
 Децата под 10 години влизат без PCR тест в Гърция, Германия към този момент не смята Варна за рисков регион Децата под 10 години влизат без PCR тест в Гърция, Германия към този момент не смята Варна за рисков регион
Децата под 10-годишна възраст могат да влизат в Гърция без да е належащо да показват уверение на британски език за изработен в...
Събитието се е провело в прорез с въведените ограничавания за събиране на хора на едно място, а на него е участвал еврокомисарят по търговията Фил Хоган, някогашни и сегашни политици.
Участието на ирландския еврокомисар в мероприятието провокира публично отвращение. Той се извини в петък и съобщи, че е решил да участва с ясното схващане, че празненството ще бъде в сходство с протоколите за сигурност.
От държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят и вицепремиерът на Ирландия са разговаряли с еврокомисаря и са го помолили да обмисли позицията си. И двамата са на мнение, че това събитие не е следвало да се организира, че „ извинението на комисаря е закъсняло и той ще би трябвало да даде пояснения за дейностите си “.
Ирландската национална телевизия RTE цитира представителя на Хоган, съгласно който довечера няма да има отговор на отправения от министър-председателя на страната апел.
 Спортният министър е болен от ковид Спортният министър е болен от ковид
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е дал позитивна проба за ковид след изработен PCR тест, оповестяват от спортното мин...
Хоган беше назначен през 2014 година за еврокомисар по земеделието, а в състава на новата Еврокомисия получи поста комисар по търговията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР