Премиерът и президентът излязоха с позиции относно интервюто на Еманюел

...
Премиерът и президентът излязоха с позиции относно интервюто на Еманюел
Коментари Харесай

Премиерът и президентът с позиции за изказването на Макрон


Премиерът и президентът излязоха с позиции по отношение на изявлението на Еманюел Макрон, провокирало дипломатическо напрежение сред България и Франция.

Думите на френския държавен глава:

„ Предпочитам хора, пристигнали легално от Гвинея или Кот д'Ивоар и които правят тази работа, в сравнение с българските и украинските незаконни канали "

провокираха остри реакции у нас.

А на следващия ден посланикът ни в Париж ще връчи протестна нота във френското външно министерство.

Румен Радев посочи, че външната политика е прекомерно комплицирана и деликатна материя, с цел да бъде употребена за на ниска цена вътрешнополитически пиар предизборно, от която и да е страна. И прикани за деликатен разбор на думите на Макрон.

 Снимка: Явор Николов

„ В европейската политика е неприемливо да се лепят национални етикети. От друга страна, сходни изявления би трябвало да бъдат доста деликатно превеждани и още по-внимателно оценени, с цел да не се отива към непремерени публични реакции”, съобщи президентът Радев.

Премиерът Бойко Борисов към този момент е разговарял с президента Емануел Макрон по отношение на думите му, които разбуниха духовете у нас. Протестна нота по този начин или другояче ще има.

 Снимка: БГНЕС

„ Иска да каже, че в Европа живеят доста неприятни хора и французи и българи и немци всевъзможни, а едни кротки хора мигранти, които влизат там се отнасяме като най-големите врагове. Това е желал да каже, чухме се поправи се, в този момент имаме потребност от помощ от франция за еврозоната”, разкри министър председателят Борисов.

И Борисов, и Радев се сплотиха към мнението, че поддръжката на Франция е основна за страната ни по стратегически въпроси като Шенген, пакета „ Мобилност " и чакалнята за Еврозоната. А във Франция медиите означават, че изявлението на Макрон е обидило „ европейски сътрудник ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР