Премиерът и Денис Звиздич обсъдиха инфраструктурните проектиПремиерът Бойко Борисов и

...
Премиерът и Денис Звиздич обсъдиха инфраструктурните проектиПремиерът Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Борисов предлага балкански авиолинии

Премиерът и Денис Звиздич разискаха инфраструктурните планове


Премиерът Бойко Борисов и председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич разискаха основаването на районна самолетна компания, която да свързва столиците на балканските страни. Това оповестиха двамата пред публицисти в постройката на Министерския съвет.

Денис Звиздич е на публично посещаване в България от четвъртък по покана на Бойко Борисов.

Българският министър председател уточни, че е упълномощил на министъра на превоза да прегледа тематиката за полети сред 4 – 5 страни от района, които нямат свои самолетни компании. „ По другите инфраструктурни планове – автомагистрали и жп пътища се работи ”, уточни той. „ Всяка една страна по трасетата би трябвало да постави оптимални старания да приключи своите сектори ”, добави Борисов.

Премиерът разгласи, че е оптимист, а нещото което доста го радва, е че политическият хайлайф на Балканите схванал, че единственият път е към Европейски Съюз и НАТО. „ Премиерът Звиздич отговори какви ограничения и какво са свършили нашите сътрудниците от Босна и Херцеговина. Много е мъчно и егоистично, само че се надявам с общи старания да убедим сътрудниците в Европа, че не можем да споделяме, че след 20 години ще приемем страните от Западните Балкани. Трябва да им дадем вероятност и то действителна ”, акцентира Борисов.

„ Преди година изглеждаха невъзможни диалозите на най-високо равнище сред водачите на Западните Балкани, които водим сега. Трябва да се работи доста бързо и да използваме тази инерция, която създадохме за тези няколко месеца ”, акцентира Борисов.

В понеделник Борисов отпътува на еднодневно работно посещаване в Косово, където ще беседва с сътрудника си Хашим Тачи. Очаква се министър председателят да направи опит за туширане на напрежението сред Прищина и Белград.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР