Премиерът Еди Рама предупреди, че ако преговорите за Албания не

...
Премиерът Еди Рама предупреди, че ако преговорите за Албания не
Коментари Харесай

Рама: Ако Скопие отхвърли френското предложение, ще поискаме отделяне от Северна Македония

Премиерът Еди Рама предизвести, че в случай че договарянията за Албания не бъдат стартирани, на идващия ден ще бъде поискано " обособяване от македоно-българския въпрос ".

„ Надявам се, че резултатът от дебата в Народното събрание на Северна Македония ще бъде позитивен. Ако е по този начин, конференцията сигурно ще бъде свикана скоро. Ако не е позитивен, още на идващия ден ще продължим да желаеме отделянето на Албания от българо-македонското досие. Определено сме уверени, че Албания би трябвало да стартира договаряния тази година без закъснение и разискване. Сега дано изчакаме края на този маратонски спор, който се чака да се организира в Народното събрание на РСМакедония”, сподели Рама на взаимна конференция във Валона с европейския комисар по разширението и политиката на добросъседство Оливер Вархели.

„ Иска ми се, Народното събрание на Северна Македония да проправи пътя за предлагането на Франция и двете страни да стартират договаряния. Но това, както споделя и еврокомисарят, не решаваме ние, а суверенният парламент на Северна Македония. Искам още един път да подчертая, че благодаря на еврокомисаря за уважението към интеграционния и финансовия аспект на Балканите. Искаме освен пътища, само че и железопътни линии. Ще желаяме поддръжка за новото пристанище Дуръс. Поискахме поддръжка от капиталовия пакет на НАТО, сподели Рама.

В понеделник координаторът на парламентарната група на ръководещата Социалистическа партия на Албания и общоприет секретар на партията Таулант Бала сподели, че първата междуправителствена конференция с Албания „ и уповавам се със Северна Македония “ ще се организира идната седмица, 19-20 юли, което като вероятност е добра вест./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР