Премиерът Димитър Ковачевски в новогодишния брой на вестник Фокус подчертава,

...
Премиерът Димитър Ковачевски в новогодишния брой на вестник Фокус подчертава,
Коментари Харесай

Ковачевски: На чист македонски език като македонци започнахме преговорите с ЕС

Премиерът Димитър Ковачевски в новогодишния брой на вестник " Фокус " акцентира, че евроинтеграционният път на страната е необратим, народен развой, оповестяват от македонското държавно управление.

 

По думите му всичките 120 народни представители в Народното събрание имат отговорността и задължението да реализират тези процеси за по-добро бъдеще на актуалните и бъдещите генерации.

 

" Това не е развой на един човек или партия, а народен развой. Децата ни заслужават да живеят в европейска страна, само че не в европейска страна в чужбина, а в Северна Македония, членка на Европейски Съюз, където, както в страните от Европейски Съюз, има стопански разцвет, висша народна власт и обществена правдивост ", - реши министър-председателят.

 

За да се стигне дотук в договарянията, министър председателят акцентира, че е взето огромно и мъчно решение, което ще разреши да отворят пътя към участието в Европейски Съюз.

 

„ Беше въпрос на дълги договаряния и с ръководителя Франция, и с България и постигнахме компромис, с който защитихме идентичността. На чист македонски език като македонци започнахме договарянията с Европейски Съюз. Няма подозрение, че страната би трябвало да върви напред. Гражданите желаят в Европейски Съюз и нашата задача като политици е да осъществим това.

 

Според него нервността, че ще бъдат асимилирани и побългарени, че ще изчезнат, е неистина.  " Кой може да ни асимилира, никому не е ясно. Това акцентират президентите на най-големите страни членки на Европейски Съюз ", разяснява Ковачевски. 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР