Премиерът да изиска чрез Министерството на финансите ревизия на общините

...
Премиерът да изиска чрез Министерството на финансите ревизия на общините
Коментари Харесай

Кметове към премиера: Искаме ревизия, махннете съветниците

Премиерът да изиска посредством Министерството на финансите проверка на общините - разпределят ли се средствата по закона, стига ли до дребните обитаеми места и по какъв начин се харчат. Това ще упорства Националното съдружие на кметовете на кметства пред министър-председателя Стефан Янев.

30-ина негови представители го чакат на среща в читалище " Пробуда " в Поповица. Те ще излязат пред Янев и с още едно авангардно предложение. То е Общинските препоръки да се отстранен като конструкция или локалните старейшини да продължат да работят, само че гратис.

" Защото е поле за корупция ", аргументира се шефът на Сдружението Румен Стоянов, кмет на Калофер. И съобщи, че сега 70 % от съветниците не знаят защо гласоподават.

Третото искане на организацията е обвързвано с българските артикули. Родният етикет да бъде привързан с роден запас. " Когато си купим сирене, то да е с българско мляко, същото да важи за салами, розово масло и други наши артикули, които компрометирахме ", даде образец Румен Стоянов.

Вече е разговарял за това с министъра на земеделието и храните Христо Бозуков, който също е на срещата в пловдивското село Поповица, родно на премиера.

Срещата стартира в 17,30, а по-късно Стефан Янев ще се причисли към обичайния локален събор.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР