Премиерът Бойков Борисов се е срещнал днес със синдикатите на

...
Премиерът Бойков Борисов се е срещнал днес със синдикатите на
Коментари Харесай

Премиерът се срещна със синдикатите на „Мини Марица-Изток“

Премиерът Бойков Борисов се е срещнал през днешния ден със синдикатите на „ Мини Марица-Изток “ преди свикания през днешния ден Браншови съвет за тристранно съдействие. Съветът беше проведен в незабавен порядък преди три дни по време на друга среща на премиера със синдикатите, кмета на Стара Загора Живко Тодоров и заместител министъра на енергетиката Жечо Станков.

По  време на днешната среща са обсъждани въпроси по отношение на бъдещето на комплекса „ Марица-Изток “, както и ограниченията на държавното управление за справяне със социално-икономическата рецесия, подбудена от пандемията от COVID-19, съобщи държавната пресслужба.

В днешната среща участваха вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков.

По-рано на 20 август синдикатите на мините в Маришкия басейн желаеха незабавна среща с премиера и ясни гаранции за най-малко 15-годишно бъдеще на енергийния комплекс. Те оповестиха подготвеност за протестни дейности.

Основните терзания на миньорите са поради свитите продажби на въглища с 25% поради намаленото ползване на електричество. То ще докара до по-ниски доходи и несъблюдение на капиталовата стратегия на сдружението. Синдикатите упорстват за заем от 50 млн. лева за мини " Марица Изток " или повдигане на цената на въглищата от 77 до 86 лева за звук условно гориво, което може да даде нужната непоклатимост за тази година.

През предходната година „ Мини Марица-Изток “ генерира минимална облага от 57 хиляди лева Дружеството е натрупало загуба от 10,7 млн. лева за първите шест месеца на тази година. За съпоставяне през същия интервал на 2019 година то имаше загуба от 1,9 млн. лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР