Премиерът Бойко Борисов, заедно с екоминистъра Нено Димов се срещнаха

...
Премиерът Бойко Борисов, заедно с екоминистъра Нено Димов се срещнаха
Коментари Харесай

Решават във вторник по казуса „Комплекс Калиакра"

Премиерът Бойко Борисов, дружно с екоминистъра Нено Димов се срещнаха с кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „ Да спасим Добруджа " и засегнатите браншови организации по отношение на проблема на „ Комплекс Калиакра ".

Крайното решение от срещата е, че би трябвало да се търси вид за компенсиране на притежателите и да се избегнат наказания против България по интернационалните конвенции.

Детайлно разискване на опциите ще се организира идния вторник от 11 часа, в София.

„ Ние в този момент седим пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес и ние би трябвало да вземе едно решение, което на днешната намира се опитваме да е такова, че да не увредим ничии ползи - и тези на данъкоплатците, поради, които би трябвало да дадем толкоз пари и надлежно вие като стопани на парцелите си. Това е задачата на срещата ", сподели министър председателят.

" Ние сме наказани, тук не става въпрос в този момент да одобряваме нещо, ние сме наказани и откакто сме наказани, а процесът е почнал в далечната 2006, да търсим кой е подписал през времето е безсмислено. Сега сме изправени пред тази догадка. Въпросът е, в случай че отменим заповедта до септември какво следва, в случай че не е я отменим, а предприемем някакви дейности какво следва? Ние имаме държавно управление, имаме наранени, имаме неправителствени организации, хубави, неприятни, това са хората, които договарят. Предлагам във вторник в 11.00 часа да се съберем всички в София и да намерим решение. Със сигурност ще се наложи да се заплаща и да се компенсира. Това имаме да решаваме. Отдавна тези процедури и процеси са завършили ", съобщи още министър председателят Борисов.

На срещата участват също и вицепремиерът Валери Симеонов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на превоза Ивайло Московски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР