Премиерът Бойко Борисов заедно с държавния министър на икономиката, енергетиката

...
Премиерът Бойко Борисов заедно с държавния министър на икономиката, енергетиката
Коментари Харесай

Нова инвестиция за 36 млн. лв. в индустриална зона Божурище

Премиерът Бойко Борисов дружно с държавния министър на стопанската система, енергетиката и технологиите на провинция Бавария Ханс Йозеф Пширер, и заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев откриха нова инвестиция за над 36 млн. лева в индустриална зона „ Божурище “. Производственото дружество, което през днешния ден публично отваря порти е на компанията "Мултивак България Продакшън " ЕООД, която е дъщерно сдружение на международния водач в опаковъчните решения – немската „ Multivac “.

През 2017 година бруто капиталообразуването в страната ни се усилва с над 2 милиарда лева и доближава 20.6 милиарда лева В тази статистика се включват всички вложения – непознати и вътрешни и ясно демонстрира, че няма отлив на капитали от стопанската система ни, сподели зам.-министър Манолев по време на събитието. Той добави, че преди единствено 6 месеца е имал среща с икономическия министър на Бавария Пширер, на която са се договорили дружно да участват на откриването на предприятието в България, когато то е реалност. „ Радвам се, че спазихме този ангажимент и дружно даваме формален старт на тази знакова немска инвестиция “, уточни заместник-министърът.

Александър Манолев акцентира, че немският бизнес се усеща добре в България, като цитира данни на Германо-българската комерсиална палата, съгласно които 90% от немските компании разрастващи активност тук, биха вложили още веднъж в страната ни. „ Важно е да посочим, че тези компании са вложили над 3 милиарда лева в българската стопанска система през последните години “, сподели още той.

Все по-добри резултати реализира и индустриална зона Божурище, стана ясно от неговото изявление. „ От основаването ѝ до момента в нея са привлечени 22 вложители, като единствено през първите четири месеца на 2018 година са подписани три дефинитивни и един прелиминарен контракти с нови вложители. На територията ѝ работят компании от България, Германия, Дания и Гърция от секторите автомобилна индустрия, високи технологии, логистика и други Днес към тях се причислява и „ Мултивак “, подчертава зам.-министър Манолев и пожела триумф на новото дружество.

„ Multivac “ е един от най-големите международни снабдители на опаковъчни решения: компанията е международен водач на пазара на термоформовъчни опаковъчни машини и създава необятна гама от трейсийлъри, камерни вакуум машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за надзор, решения за автоматизация и подготвени индустриални линии. В групата на компанията работят над 4700 чиновници в целия свят. Компанията има мрежа от над 75 дъщерни сдружения и участва в над 140 страни, само че това е първият цех, който откриват на изток от Германия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР